2018. április 15., vasárnap

Április 15. Emlékezzünk a hősökre! Remember the heroes!

Ma látogatást tettem a Willems parkban!
Directeur Generaal Willems.
A második világháborúban, mint máshol is, itt is nagy csaták dúltak. Nehéz terep. A part után egy 10 méter magas homok düne emelkedik, jó fedezékekkel a védőknek. Nyilt terep a parton. Fedezék sehol! Az első dűne sor után 50-100 méterre egy újabb. Mögötte pedig az erdő!
Sokan adták életüket azért, hogy Én most itt lehessek. Az elmúlt ezer év, megannyi hősnek kijáró tiszteletet parancsolna mindannyiunkra! De nevük a múlt homályába vész. Arcukra már nem emlékszik senki. Akik pedig beírták magukat a történelem könyvekbe is már csak a múltunk írásos emléke. Egy letünt kor iskolai megtanulni valója maradt.

PIERRE DE JONGHE

A legdrágább kincsét adta a ma élők jólétéért. Az életét! Ő már nem élhette meg a szabadságot! Élt 51évet!

CAMIEL OLLEVIER

Talán még gyermeke sem volt, vagy ha igen nem láthatta felnőni. A legdrágább kincsét adta a túlélőknek. Az életét! Élt 23 évet!

ROBERT VANHULLE

Mi is lehetett az utolsó gondolata? A család? A szerettei? A legdrágább kincsét adta a jövő nemzedéknek, amit ember csak adhat. Az életét áldozta a túlélőkért! Élt 46 évet!

CHARLES JACOBS

Voltak álmai, tervei, nagy jövő várt rá. Tele élettel, szeretettel, megbecsüléssel. Sétálgatni a tengerparton a kedvesével. Megtanítani mind azt a szépet és jót, gyermekeinek amit az ősei hagytak rá is. De neki nem ez volt megírva. A legdrágábbat adta mások álmai megvalósításáért, amit ember csak adhat. Az életét áldozta, hogy mi, Én most itt lehessek!!! Élt 23 évet!

És mindazoknak, akiknek már a táblájuk is elveszett a kőhantról. Mindazoknak, akiknek csak egy jeltelen sír maradt. Mindazoknak, akik névtelenül, jeltelenül eltüntek a múlt sötétjében. Mindazokért akik értünk éltek és haltak! Köszönet a hősöknek!!!
Mert hol sírjaink domborulnak...

Köszönöm nektek és mindenkinek, hogy élek, és itt lehetek! Tamás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt a vége, fuss el véle!

Jól sikerült a szabadságolásom. Volt benne minden klassz, és jó. Kiskacsák,pillangók,zene, meg bona, hajókázás, eszem, iszom, dínom meg dáno...