2018. május 9., szerda

Május 9. A kikötő.

Amikor valaki készül behajózni a kikötőbe, szinte megáll az élet. Mindenki azt figyeli, hogy az érkező hogyan parkol be. Emlékszem repülős (pilóta) koromból, hogy ott sem volt ez másképp. Csak ott a leszállást elemezgettük lelkesen :-)  Persze, ha itt valaki bénázik, akkor a többiek besegítenek. Ja kérem! Az élet és a rutin. Az bizony sokat számít!
Ma lényegében szélcsend volt. Az a tipikus vihar előtti csend. Holnapra, ha nem szembe fújós lesz, akkor irány Hoorn. Persze, akihez megyek azt írta, hogy még nem tudja, hogy alkalmas e az időpont. A szélirányhoz vagyok kötve. Szombaton minden képpen vissza kell indulnom. Mert ha ez a vizit nem jönne össze, át kell ruccannom Hágába. Majd kiderül. Ne menjünk a dolgok eleibe.
Beállt valami konfirmandus gyülekezet, két nagy hajóval. Kétárbócosok. Szó val valami református banzaj van. Templomi zene helyett a szomszéd fiatalok béna zenéit kell halgatnom. A kölkök, akik úgy 14 évesek lehetnek jócskán nyomják a sört is. Azért nem semmi ez a hollandia. Az egész ország lényegében egy óriási balaton filing. Mindenütt víz. Buli a parton. Hasonlíthatnám egy hatalmas Velencéhez is. Ott a forró temperamentum, itt meg a hideg kimért viselkedés. Peraze érthető, hogy itt mindenkinek van hajója, hisz a tenger szintje alatt vannak. Ha jönne a nagy víz, nem is árt, ha van miben átvészelni :-) Ki is használják a dolgot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt a vége, fuss el véle!

Jól sikerült a szabadságolásom. Volt benne minden klassz, és jó. Kiskacsák,pillangók,zene, meg bona, hajókázás, eszem, iszom, dínom meg dáno...